Weer & klimaat Sri Lanka

klimaat Sri LankaHet klimaat op Sri Lanka is een tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van 28 tot 32 graden en 2 regenseizoenen. Over het algemeen kun je Sri Lanka het hele jaar door bezoeken, maar afhankelijk van waar je heen gaat, dien je qua weer rekening te houden met het regenseizoen.

 

Weer & klimaat Sri Lanka per seizoen

Het hoogseizoen loopt van dec t/m maart. Dan zorgt de Maha Monsoon voor regen in het noordoosten. Het is dus de beste tijd voor de west- zuidkust. 

Het laagseizoen loopt van mei t/m augustus. Dan zorgt de Yala Monsoon voor regen aan de zuidwest kust en het binnenland. Het laagseizoen is de beste tijd voor de noord-oost kust van Sri Lanka qua klimaat.

Pin je echter niet te veel vast op algemene klimaat en weer data voor Sri Lanka, want de weersvoorspelling klopt vaak niet. Vaak betekent een regenvoorspelling één korte, hevige bui ‘s middags, waarna weer een stralende blauwe lucht volgt. Let wel op bij het bezoeken van kustgebieden in het regenseizoen; in die maanden kan de zee rond Sri Lanka erg wild zijn, wat zwemmen moeilijk maakt en duiken zelfs onmogelijk. De bergen bij Ella en Nuwara Eliyah zijn een stuk koeler, en zeker ‘s nachts kan het hier fris zijn. De temperatuur daalt hier naar gemiddeld 19 graden.