Vliegtijd Sri Lanka

Wat is de vliegtijd naar Sri Lanka? Om dit pareltje van een land te bezoeken zul je wel een lange vliegreis tegemoet gaan… Een gemiddelde vlucht naar Sri Lanka kent een vliegtijd van tussen de 11 en 12 uur, meestal met 1 tussenstop. Afhankelijk van waar je vandaan vliegt en of je overstappen hebt, kan de vliegtijd naar Sri Lanka natuurlijk verschillen. Vanaf Amsterdam naar Sri Lanka is de kortst mogelijke vliegtijd 9,5 uur met een rechtstreekse vlucht. Over het algemeen hoeven de tussenstops niet lang te duren (1 à 2 uur) en is dat een fijn moment om even je benen te kunnen strekken tussen de lange zit door.

 

Vliegtijd Sri Lanka – Van & naar de luchthaven

Sri Lanka heeft één internationale luchthaven: Bandaranaike International Airport. Vanaf dit vliegveld naar de drukke hoofdstad Colombo is het 33 kilometer en minimaal 40 minuten rijden met de taxi. Deze kost je zo’n 2.800 LKR (15 euro). Het minder hectische Negombo is dichterbij: 11 kilometer verderop, ongeveer 25 minuten rijden. Een taxi hierheen kost 1.600 LKR (8 euro).

De bushalte van Bandaranaike Airport vind je tegenover de aankomsthal. Hier rijden minimaal elke 30 minuten bussen richting Colombo. Het ritje kost 50 minuten en ticketprijzen liggen rond de 130 LKR.

Met de tuktuk vanaf het vliegveld vertrekken is ook een optie. Hiervoor moet je buiten bij de aankomsthal een stukje naar rechts lopen tot en met het zebrapad, waar de tuktuks staan opgesteld. De prijs naar Negombo is 1.000 LKR en naar Colombo het dubbele.

Ook is de trein een optie en een stuk relaxter dan de bussen. Koop een treinticket voor een paar euro, waarna je binnen een paar uur op je bestemming bent. De tickets koop je op het station, en afhankelijk van de klasse kan je kiezen voor airco en gereserveerde stoelen.

 

> Naar Vliegtickets Sri Lanka