Vliegtickets

Aangezien Sri Lanka steeds toegankelijker en populairder aan het worden is, is het tegenwoordig niet zo moeilijk meer om voordelige vliegtickets Sri Lanka te vinden. Om er zeker van te zijn dat je de beste deal hebt, hebben we hieronder wat essentiële informatie & tips voor je verzameld om zo goedkoop mogelijk een paar vliegtickets naar Sri Lanka te scoren!

 

Vliegtickets Sri Lanka

Vliegveld Sri Lanka

Er is één internationale luchthaven op Sri Lanka: Bandaranaike International Airport. Dit vliegveld ligt op ongeveer 40 minuutjes van de hoofdstad Colombo en op slechts 25 minuten van de kustplaats Negombo.

Naast Bandaranaike International Airport zijn er nog een aantal andere luchthavens op Sri Lanka te vinden. Deze worden echter voornamelijk gebruikt voor binnenlandse vluchten. Maar aangezien Sri Lanka slechts 1,5 keer groter is dan Nederland, zul je hier waarschijnlijk niet mee te maken krijgen.

 

(Rechtstreekse) vlucht Sri Lanka vanuit Nederland

Vanuit Nederland zijn er diverse mogelijkheden om naar Sri Lanka te vliegen. Een rechtstreekse vlucht Sri Lanka vanaf Amsterdam Schiphol Airport duurt ongeveer 9,5 uur. KLM vliegt iedere maandag, woensdag en vrijdag met een rechtstreekse vlucht naar Sri Lanka.

Er vliegen verschillende maatschappijen op Sri Lanka, zoals KLM, Pegasus Airlines, Emirates, SriLankan Airlines, Turkish Airlines, Etihad Airways, British Airways, Qatar Airways, etc. De meeste maatschappijen vliegen uitsluitend naar Sri Lanka met een tussenstop. De plaats van de tussenstop kan variëren. Vaak is dit Londen of Dubai.

 

Tips

Om ervoor te zorgen dat je met goedkope Sri Lanka vliegtickets vertrekt, hebben we wat handige tips verzameld:

  • De belangrijkste tip die we je kunnen geven is; zoek & vergelijk! Betaal niet de hoofdprijs voor de eerste de beste vlucht die je ziet. We snappen dat je waarschijnlijk geen zeeën van tijd hebt om de prijzen van vliegtickets Sri Lanka in de gaten te houden… Maar het loont echt om zelf te vergelijken bij websites zoals SkyScanner of Momondo.
  • Houdt rekening met het seizoen waarin je reist. Wanneer je in het hoogseizoen reist (december – maart) zullen de vliegtickets waarschijnlijk duurder zijn dan in het laagseizoen. TIP: november blijkt vaak de goedkoopste maand te zijn om naar Sri Lanka te vliegen!
  • Naast het seizoen heeft ook de dag van de week invloed op de prijs van je vliegticket. Het is vaak zo dat de prijzen hoger liggen in het weekend.
  • Wees flexibel met de datum van vertrek! Een vlucht die op dinsdag of woensdag vertrekt kan bijvoorbeeld veel goedkoper zijn dan een vlucht die op zaterdag vertrekt. Hier kun je veel geld mee besparen.
  • Check bovendien ook de prijzen vanaf alternatieve luchthavens, zoals Düsseldorf of Brussel. Ook hiermee kun je veel op je vliegtickets Sri Lanka besparen…

 

> Naar Vliegtijd