Combinatiereizen

Combinatiereizen zijn de ideale manier om twee of meer landen met elkaar te combineren tijdens één reis. Sri Lanka ligt in het zuiden van Azië, dicht bij India. Voorheen kon van Sri Lanka naar de Malediven per boot, maar tegenwoordig is dit niet meer mogelijk. Bovendien is deze vaarroute van Sri Lanka naar de Malediven niet veilig en dus zeker niet verantwoord. Als je een combinatiereis wilt maken, zul je dus altijd het vliegtuig moeten pakken. 

 

Rondreis Sri Lanka & Malediven

Rondreis Sri Lanka MaledivenDe meest populaire bestemming voor een combinatiereis met Sri Lanka is de Malediven. De Malediven is een eilandengroep die bestaat uit bijna 1200 eilandjes. Niet alle eilanden zijn bewoond. Ook al liggen Sri Lanka en de Malediven relatief dicht bij elkaar, toch zijn beide landen vrij verschillend. Waar je op Sri Lanka meer ongerepte natuur en wilde dieren vindt, staat de Malediven bekend als een tropische zon bestemming. 

Hagelwitte stranden, een azuurblauwe zee en niet te vergeten super-de-luxe hotels en resorts zijn kenmerkend voor de Malediven. Reizigers vertrekken na hun (rond)reis op Sri Lanka vaak naar de Malediven voor een paar daagjes strand. Dit is de ideale manier om weer even lekker bij te komen na het ontdekken van het veelzijdige Sri Lanka. 

 

Rondreis Sri Lanka & India 

Aangezien India het dichtst bij Sri Lanka ligt, is een combinatiereis met India ook zeker een mogelijkheid. Net als Sri Lanka heeft India reizigers veel te bieden op verschillende fronten. Een zeer interessante cultuur, prachtige natuur, bruisende steden en ga zo maar door… 

Omdat India onwijs groot is, zul je nooit genoeg tijd hebben om het hele land te verkennen. Focus je daarom op één specifiek gebied en ga op ontdekkingstocht! Vaak wordt er gekozen voor Zuid-India, omdat dit geografisch het dichtst bij Sri Lanka ligt. Het zuiden van India is iets minder bekend onder reizigers, maar beschikt over indrukwekkende tempelsteden en prachtige stranden. 

 

Rondreis Sri Lanka & Dubai

Rondreis Sri Lanka Dubai

Wanneer je Sri Lanka combineert met Dubai, zul je vanzelfsprekend grote contrasten zien. Het bruisende, moderne Dubai is een compleet andere wereld dan het natuurrijke Sri Lanka. Maar des te leuker is het om deze twee landen te combineren! Soms kiezen reizigers ervoor om vanuit Dubai nog door te reizen naar Abu Dhabi. Vanuit Dubai is het ongeveer 1,5 uur rijden naar Abu Dhabi. 

Tot slot is het natuurlijk ook mogelijk om alle 3 de bestemmingen te combineren! Bij diverse reisorganisaties worden rondreizen door Dubai, Sri Lanka en de Malediven aangeboden. Vaak start je met een paar dagen Dubai, verken je daarna Sri Lanka en sluit je af met paar dagen strand op de Malediven. Zo ontdek je drie compleet verschillende werelden in één reis!