Beste reistijd Sri Lanka

Door de afwisseling van de moessons is het slim om per gebied de beste reistijd Sri Lanka te bekijken. De moessons wisselen elkaar om het half jaar af. Over het algemeen geldt het volgende voor Sri Lanka:

 

Beste reistijd Sri Lanka – Hoogseizoen (december t/m maart)

In deze maanden is het droog en warm in het centrale deel en de zuidwest kust. De Maha moesson brengt hier van november tot maart regen in het noordoosten. 

 

Beste reistijd Sri Lanka – Tussenseizoen (april, september & november)

In de maanden april, september en november heb je ook een goede kans op mooi weer. Let wel op: in april valt het Nieuw Jaar, waardoor het overal zeer druk en vol kan zijn.

 

Beste reistijd Sri Lanka – Laagseizoen (mei t/m augustus)

De Yala moesson brengt in het laagseizoen regen naar de zuidwest kust en het centrale binnenland. Het noordoosten is nu droog en warm. De prijzen zijn overal laag! 

 

Bedenk wel dat dit een algemene indicatie is voor de beste reistijd & het klimaat van Sri Lanka. Vaak kloppen de weersvoorspellingen niet helemaal en betekent ‘de hele dag regen’ vaak één korte, hevige tropische bui in de namiddag, waarna de zon weer schijnt. Als je wilt rondreizen is het beste advies om gewoon te gaan, omdat er in ieder geval altijd wel érgens zon is op het eiland. Afhankelijk van welk deel je wilt bezoeken, kun je je reis plannen. Hou je van feestjes en drukte? Dan is het hoogseizoen wel een betere tijd om te gaan.

 

> Naar Weer & Klimaat