Backpacken

Wil je gaan backpacken door Sri Lanka? Hier vind je alle info & de beste tips! 

 

Backpacken Sri Lanka

Backpacken op Sri Lanka is erg populair

Backpacken op Sri Lanka? Yes! Backpacken kan erg goed op Sri Lanka. Het is er goedkoop, er zijn goede verbindingen met het openbaar vervoer en het is niet te groot (ongeveer 1,5 keer zo groot als Nederland). Daarnaast zal backpacken door Sri Lanka nooit eentonig worden. Het landschap is zo gevarieerd, dat je overal wel weer iets anders ziet. Of je nu van cultuur houdt, graag de natuur ontdekt, lekker op het strand wilt liggen of op zoek gaat naar wilde dieren, op Sri Lanka kan het allemaal. 

Voor je gaat backpacken op Sri Lanka is het handig om met enkele belangrijke zaken rekening te houden. Hoeveel zul je bijvoorbeeld uit gaan geven? Waar ga je overnachten? Hoe lang breng je op één plek door en hoe kom je van de ene bestemming naar de ander? 

 

Kosten

Wanneer je gaat backpacken door Sri Lanka en je niet extreem op je geld let,
moet je makkelijk rond kunnen komen met €20,- per dag. Als je wel streng op
je geld let, kan het zelfs nóg goedkoper! 

 

Vervoer

Ook het openbaar vervoer is (zelfs vergeleken met andere Aziatische landen) ongelofelijk goedkoop. Je kunt kiezen voor de trein, de bus, een Tuk Tuk, een taxi & meer. Als je per trein reist, zul je veel van de prachtige omgeving zien. Wanneer dit je doel is, raden we zeker aan om met de trein te reizen! Met name de rit tussen Ella en Kandy is echt schitterend. Als je de trein enkel gebruikt als vervoersmiddel, kun je hier beter twee keer over nadenken. De trein gaat namelijk maar 25 km/h. 

Op Sri Lanka rijden enorm veel bussen. De bussen zijn relatief goedkoper, maar ook een stuk drukker en de ritjes zijn vaak een hele beleving op zich. Iets minder comfortabel dus… De bus is echter wel handig voor kleine afstanden en is vaak sneller dan de trein. De treinen en bussen raken snel vol, dus zorg dat je er op tijd bij bent of koop ruim van tevoren een kaartje! Vaak kun je urenlang met de bus reizen voor slechts €1,- à €2,-. 

 

Accommodatie

Doordat het toerisme op Sri Lanka de laatste jaren weer flink is gegroeid, zijn er ook meer hotels, hostels en guesthouses bijgekomen. De prijzen voor een overnachting kunnen echter sterk verschillen, afhankelijk van de locatie. Bovendien zijn de prijzen ook anders in het hoog- en laagseizoen. Over het algemeen zijn guesthouses de meest goedkope optie en ook zeker favoriet bij backpackers tijdens het backpacken op Sri Lanka. Hier kun je al voor een paar euro per nacht verblijven en ontmoet je vriendelijke locals. Wanneer je andere reizigers wilt ontmoeten, is een hostel ook zeker een goede optie.

 

> Naar Accommodatie Sri Lanka