Accommodatie

Op Sri Lanka vind je diverse soorten accommodaties waar je de nacht kunt doorbrengen. Van hotels en hostels tot zogenaamde beach cabanas. Qua prijs kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Voor nog geen €5,- kun je al overnachten op Sri Lanka. Er zijn talloze hostels en guesthouses te vinden waar je voor een prikkie terecht kunt. Om je een idee te geven welke overnachtingsmogelijkheden er op Sri Lanka zijn, hebben we er hieronder een aantal op een rijtje gezet! 

 

Sri Lanka guesthouses

Je vraagt je vast af wat het verschil is tussen een guesthouse en een hostel. Wanneer je overnacht in een guesthouse, slaap je in feite in een huis van iemand anders waar jij dan een kamer (of het hele huis) huurt. Het is vergelijkbaar met een goedkope vorm van Airbnb; een local die kamers over heeft verhuurt deze aan reizigers. Guesthouses zijn over het algemeen een stuk goedkoper dan hostels. Deze accommodatie vorm is dan ook erg populair bij backpackers. Daarnaast kom je sneller in contact met locals die je handige tips kunnen geven over Sri Lanka! 

Guesthouses zijn te boeken op verschillende boekingswebsites, waar je vaak ook beoordelingen kunt lezen. Check deze altijd! Er zijn ontelbaar veel guesthouses te vinden op Sri Lanka. Aan keuze geen gebrek dus… Voor een paar euro kun je al overnachten in een guesthouse, maar de exacte prijs hangt af van de locatie en faciliteiten. 

 

TIP: zorg dat je altijd een accommodatie boekt voor de eerste nacht! Als je een lange reis achter de rug hebt, is de kans groot dat je geen zin hebt om nog op zoek te gaan naar een geschikte overnachtingsplek.  

 

Sri Lanka hostels

Ook populair bij backpackers zijn de hostels op Sri Lanka. Als je graag andere reizigers wilt ontmoeten, is een hostel hier de ideale plek voor! Daarnaast is er (vrijwel) altijd plek, dus hier hoef je je geen zorgen over te maken. Mocht je een specifiek hostel op Sri Lanka op het oog hebben, raden we je natuurlijk wel aan om alvast te reserveren. 

Voor hostels op Sri Lanka geldt hetzelfde als voor guesthouses, ook hier kun je al terecht voor een paar euro per nacht. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Gemiddeld betaal je vaak niet meer dan €10,- per nacht!  

 

Sri Lanka hotels

Hostel Sri LankaVan een eenvoudig aparthotel tot een ultra luxe 5-sterren hotel… Hotels op Sri Lanka heb je in alle soorten en maten. De prijs hangt af van de locatie, het aantal sterren en de faciliteiten waar het hotel over beschikt. Een hotel op Sri Lanka hoeft daarom niet per se duurder te zijn dan een hostel of guesthouse. De prijzen variëren enorm. Onthou wel dat de prijzen van hotels op Sri Lanka een stuk lager liggen dan in Nederland! En zeg nou zelf; één nachtje in een luxe hotel kan toch geen kwaad..?

 

Tot slot zijn er naast deze ‘algemene’ accommodaties natuurlijk nog talloze andere mogelijkheden. Op Sri Lanka kun je bijvoorbeeld ook overnachten in boomhutten, strandhuisjes, luxe villa’s, eco lodges, midden in een theeplantage en zelfs in een oude omgebouwde bus!